8/19/2009

Néha fáj a szívem utánuk, mindegyik után, akit lenyomnak, akik lenyomnak... egyéni erőben a fölény? arányban a különbség!

Egy ember meghal és a pokolra kerül. Ott az ördög körbevezeti, és megmutatja neki, hogy minden ország népének megvan a maga üstje.
Odaérnek a németek üstjéhez, ahol ki van írva, hogy az üstből kimászni tilos. "És ez használ?". "Igen, meglátják a táblát, hogy kimászni tilos, és nem másznak ki"
Odaérnek az oroszok üstjéhez, ahol gépfegyveres őrök állnak. "Mondja, és ez használ?" "Igen, ha valaki ki akar mászni, odapörkölnek neki, és visszamegy."
Elérnek a magyarok üstjéhez, ahol semmilyen őr vagy figyelmeztetés nincs. "Mondja, hogyhogy nincs itt se egy őr, se egy tábla?" "Ugyan már, ha innen valaki ki akar mászni, a többi visszarántja"

(és ez sajnos nem vicc... - ráadásul, ha valakinek sikerül is kimászni ebből a bizonyos olvasztótégely- és formaöntödéből a többiek még inkább megdobálják.)
és nem vesszük észre, hogy számolatlanul tesszük ezt -valószínűleg hagyományőrzésből- mióta magyar alkotóművészet létezik. (de a tudósokkal is és a jóérzésű, gondolkodókkal szintén...)
Itthon nem hagyjuk levegőhöz jutni, ha meg külföldön lesz ismert (és elismert!), akkor meg rohadjon meg, amiért nem az itthoni közönségnek alkot.
...és még mennyi mindennel van ez így mifelénk. Szánalom. De a pofánk, mint a (nem, bécsit nem írhatok...)
Meg amúgy is kis hazánkban két dologhoz mindenki ért: a focihoz és a politikához! Na és miben vagyunk szarok? ... ...Jajj, de csipásak vagyunk!... bocs, nem ez valami akut
kötőhártya-gyulladás.
Csak akkor szeretünk valakit valakit, ha azt mondja, amit hallani akarunk, még akkor is ha körülnézve - de akár racionalista módon- nem azt, sőt az ellenkezőjét tapasztaljuk... (akinek nem esne le, bár T/1-ben írok, magamat nem értem bele!)
és ilyenkor ég a magyar fejem... mert lenne sok olyan anyagi és/vagy megbecsülési szempontól mellőzött/elüldözött magyar, aki nem, nem az országot rakná rendbe, mert ez tyúk.tojás probléma (ergo a vezetőkkel vagy a néppel van a baj) csak aki esetleg fogékony lenne, annak tudna adni megfelelő szemcseppet, hátha sikerül vele kipucolni a redvát, levenni a sötét szemüveget.
Jajj, de idegesítenek az ilyenek.... csak egyszerűen képtelen vagyok megérteni a gondolkodásmódjukat, hogy hol akad el a rendszer...
és most megint ott tartunk, hogy ezen én agyalok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése